DOVIĐENJA FIMO SRBIJA

Poslednje tri godine, što većina vas zna, bila sam angažovana oko projekta FIMO Srbija, a koji sam pokrenula u saradnji sa kompanijom Tropic Trade (zastupnikom Staedtler-a za Srbiju). Iako su te tri godine ostavile traga na moj umetnički rad, koji je zbog brojnih obaveza često bivao zapostavljen i odlagan za neki sledeći dan kad budem imala više vremena, osećam zadovoljstvo i ponos što sam postigla mnogo na promociji polimerne gline u mojoj zemlji, gde je taj materijal bio velika nepoznanica većini stanovnika. Danas sve više hobista i kreativaca koristi polimernu glinu u svom radu, što je dokaz da su se moj trud, odricanje i angažovanje isplatili. Moje angažovanje oko tog projekta je od nedavno završeno i preuzeće ga neko drugi, što će dovesti do nekoliko bitnih promena u mom životu, ali i umetničkom radu. Tokom svih ovih godina nagomilalo mi se mnoštvo ideja i silno želim da ostvarim bar neke od njih. Ali, pre nego se upustim u ostvarivanje tih ideja prvo što ću da uradim jeste da odem na godišnji odmor, da se opustim i uživam u kupanju i sunčanju, kao i da provedem kvalitetno vreme sa porodicom i prijateljima. Biću odstutna oko dva meseca (koji dan gore - dole), a kada se budem vratila napunjenih baterija očekujte svašta nešto novo i interesantno.

0 komentara:

 

POLIMERNA GLINA TUTORIJAL

POLIMERNA GLINA TUTORIJAL
U ovom tutorijalu naučićete kako da samostalno napravite šolju i tanjirić od polimerne gline. Ovaj tutorijal obuhvata veoma detaljan tekstualni opis svakog pojedinačnog koraka sa 57 fotografija i pet šablona za precizno isecanje gline. Takođe, tu su i brojni saveti i trikovi koji će vam olakšati rad. Tutorijal podjednako mogu koristiti početnici i iskusniji kreativci i umetnici. Ono što ovaj projekat čini interesantnim jeste da koliko god šolja i tanjirića napravite, svaka od tih kreacija će biti jedinstvena i potpuno drugačija.

POLYMER CLAY TUTORIAL

POLYMER CLAY TUTORIAL
This tutorial will teach you how to make the cup decoration and saucer from polymer clay. This tutorial includes a very detailed textual description of each step, with 57 images and 5 templates for precise clay cutting. Also, there are many tips and tricks that will help you during your work. This tutorial is equally suitable for beginners, as well as for experienced creative people and artists. What makes this project interesting is that, no matter how many cups and saucers you make, each of these creations will be unique and completely different.

ABOUT ME

ABOUT ME
I'm Andrijana Anya Katavic, the face behind Studio Artesania. I'm a journalist by profession, chemist and historian by education and a self-taught applied artist by my own choice (read, for love of art). I have a long-standing career as journalist/editor, and I also write a blog, photograph, design and manufacture usable objects, and hold workshops to teach others how to work with polymer clay and other art materials... Since childhood I've dealt with the various forms of art, I have a lot of experience with pottery and painting, but in recent years I'm mostly focused on polymer clay.