MOJ PRVI MAKIN’S CLAY® PROJEKAT + TUTORIJAL

* CLICK for english version

Većina vas zna da sam nedavno postala član Makin's Clay® dizajnerskog tima, pa želim da vam pokažem moj prvi projekat koji sam napravila sa ovom polimernom glinom. Ovaj svećnjak je poklon za moju mamu, a inspirisan je srpskom narodnom nošnjom; preciznije, nošnjom iz Šumadije, delom Srbije u kom je rođena. Ponekad je lepota u jednostavnosti, tako da sam u dizajn dodala boje i dezen sa narodne nošnje i dala mu pomalo moderan i minimalistički izgled.
Inače, ovo je moj prvi rad sa Makin’s® glinom ikada. Za Makin’s® glinu znam odavno, ali do sada nisam imala priliku da je isprobam, jer Makin’s® glina i alati još nisu dostupni u Srbiji (nadam se da će to uskoro biti promenjeno). Sada kada sam imala priliku da je isprobam potpuno sam oduševljena. Veoma sam se zabavila eksperimentišući sa ovim poznatim, ali opet potpuno novim umetničkim materijalom za mene.
Makin’s® glina ne mora da se omekšava na početku rada (što je divno, jer ne volim taj deo rada sa polimernom glinom), veoma je fleksibilna i može lako da se savija i oblikuje, netoksična je i pogodna za sve uzraste. Kako ne mora da se peče, može da se aplicira na razne podloge, čak i veoma velike predmete koji ne mogu da stanu u rernu i koje inače ne bismo mogli obložiti polimernom glinom. Mešanjem dve ili više boja lako je postići jedinstvene nijanse, a može da se boji akrilnim bojama, teksturiše, šmirgla... Za više informacija o ovoj polimernoj glini posetite Makin’s Clay® blog. Obavezno pogledajte divne projekte koje su napravile ostale članice dizajnerskog tima, a ukoliko želite da napravite ovaj svećnjak tutorijal (na engleskom jeziku) ćete pronaći ako kliknete OVDE.

0 komentara:

 

POLIMERNA GLINA TUTORIJAL

POLIMERNA GLINA TUTORIJAL
U ovom tutorijalu naučićete kako da samostalno napravite šolju i tanjirić od polimerne gline. Ovaj tutorijal obuhvata veoma detaljan tekstualni opis svakog pojedinačnog koraka sa 57 fotografija i pet šablona za precizno isecanje gline. Takođe, tu su i brojni saveti i trikovi koji će vam olakšati rad. Tutorijal podjednako mogu koristiti početnici i iskusniji kreativci i umetnici. Ono što ovaj projekat čini interesantnim jeste da koliko god šolja i tanjirića napravite, svaka od tih kreacija će biti jedinstvena i potpuno drugačija.

POLYMER CLAY TUTORIAL

POLYMER CLAY TUTORIAL
This tutorial will teach you how to make the cup decoration and saucer from polymer clay. This tutorial includes a very detailed textual description of each step, with 57 images and 5 templates for precise clay cutting. Also, there are many tips and tricks that will help you during your work. This tutorial is equally suitable for beginners, as well as for experienced creative people and artists. What makes this project interesting is that, no matter how many cups and saucers you make, each of these creations will be unique and completely different.

ABOUT ME

ABOUT ME
I'm Andrijana Anya Katavic, the face behind Studio Artesania. I'm a journalist by profession, chemist and historian by education and a self-taught applied artist by my own choice (read, for love of art). I have a long-standing career as journalist/editor, and I also write a blog, photograph, design and manufacture usable objects, and hold workshops to teach others how to work with polymer clay and other art materials... Since childhood I've dealt with the various forms of art, I have a lot of experience with pottery and painting, but in recent years I'm mostly focused on polymer clay.