IZNENAĐENJE IZ KANADE

Pre nekoliko dana poštar mi je doneo paketić iz Kanade. U povećoj koverti su se nalazila dva para naušnica, ogrlica i tvinči (pločica od gline veličine dva inča – oko pet centimetara), predivni radovi moje koleginice po polimernoj glini iz Nanaima u Britanskoj Kolumbiji – PAULE BELTGENS. Dobila sam još i interesantne pečate, koje je dizajnirala umetnica iz Vankuvera Joanna Taylor.Paula Beltgens je bila moja partnerka u trampi koju je u svojoj FB grupi organizovala poznata američka umetnica Tina Holden. Pravila trampe su slična onima koje sam i sama organizovala, s tom razlikom da administratori grupe biraju partnerke koje jedna drugoj šalju poklone. 
Nakit koji sam dobila od Paule Beltgens - oglrica (gore) i naušnice (dole)
Pečati koje mi je poslala Paula
Tvinči koji je stigao iz Kanade
Trampe u ovoj grupi su uglavnom tematske, a ovo je bila prva koja je imala za cilj da iznenadimo svog partnera, što mi je veoma dopalo i zbog čega sam i odlučila da učestvujem. Uz obavezan tvinči (koji je po pravilima trampe morao biti sastavni deo iznenađenja), mojoj partnerki Pauli, s kojom čak nisam bila ni prijateljica na FB pa je izazov izrade iznenađenja bio još veći, sam poslala broš "Birdie", privezak u obliku srca i ogrlicu sa dva lica.
Moje iznenađenje za Paulu - ogrlica sa dva lica (gore) i tvinči (dole)

Paula, s kojom sam se u međuvremenu sprijateljila, se oduševila iznenađenjem. Posebno me obradovala vešću da često nosi ogrlicu, za koju kaže da je pobrala fantastične komentare svih koji su je videli. Pozitivne komentare dobijam i ja kad god nosim nešto od nakita koji je napravila specijalno za mene, a posebno za ljubičaste naušnice koje plene poglede neobičnim šarom i oblikom i koje su postale moje omiljene.

0 komentara:

 

POLIMERNA GLINA TUTORIJAL

POLIMERNA GLINA TUTORIJAL
U ovom tutorijalu naučićete kako da samostalno napravite šolju i tanjirić od polimerne gline. Ovaj tutorijal obuhvata veoma detaljan tekstualni opis svakog pojedinačnog koraka sa 57 fotografija i pet šablona za precizno isecanje gline. Takođe, tu su i brojni saveti i trikovi koji će vam olakšati rad. Tutorijal podjednako mogu koristiti početnici i iskusniji kreativci i umetnici. Ono što ovaj projekat čini interesantnim jeste da koliko god šolja i tanjirića napravite, svaka od tih kreacija će biti jedinstvena i potpuno drugačija.

POLYMER CLAY TUTORIAL

POLYMER CLAY TUTORIAL
This tutorial will teach you how to make the cup decoration and saucer from polymer clay. This tutorial includes a very detailed textual description of each step, with 57 images and 5 templates for precise clay cutting. Also, there are many tips and tricks that will help you during your work. This tutorial is equally suitable for beginners, as well as for experienced creative people and artists. What makes this project interesting is that, no matter how many cups and saucers you make, each of these creations will be unique and completely different.

ABOUT ME

ABOUT ME
I'm Andrijana Anya Katavic, the face behind Studio Artesania. I'm a journalist by profession, chemist and historian by education and a self-taught applied artist by my own choice (read, for love of art). I have a long-standing career as journalist/editor, and I also write a blog, photograph, design and manufacture usable objects, and hold workshops to teach others how to work with polymer clay and other art materials... Since childhood I've dealt with the various forms of art, I have a lot of experience with pottery and painting, but in recent years I'm mostly focused on polymer clay.